BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Община Бургас бе отличена като най-добър партньор на бизнеса в инициативата Инвеститор на годината 2020

Церемонията за обявяване на призьорите в инициативата ИНВЕСТИТОР НА ГОДИНАТА 2020, която се организира ежегодно от Българската агенция за инвестиции, се проведе онлайн днес. 

Бургас оглави категорията „Община – най-добър партньор за 2020 г.“. Наградата е за съвместна работа по проекти, насочени към привличане на инвестиции и най-голям брой подадени заявления за сертифициране на инвестиционни проекти. Прие я заместник-кметът на община Бургас по бюджет, финанси и икономика Красимир Стойчев.
 

* Само за януари 2021 г. са сертифицирани 3 проекта клас „А“, които ще се изпълняват в Бургас, на обща стойност 40 млн. лева, със заявени общо 380 нови работни места:

– Проектът на „Тивекс“ ООД за изграждане на производствена складова база и разширяване на производствения капацитет в Промишлена зона „Север“. Заявеният размер на инвестицията възлиза на 4 млн. лв. В процес на изпълнение е.
 

– Вторият бургаски проект, който получи сертификат клас „А“ през 2021 г., е за изграждане на предприятие за опаковки за хранително-вкусовата промишленост в местността „Мадика“. Инвестицията е на „Сидоренко Фудтех“ ЕООД и „Сидоинвест“ ЕООД. Предвижда се строителство на нови производствени халета, складове и офиси, закупуване на допълнително производствено оборудване и специализирани софтуери за продажби и управление на складови наличности. Заявеният размер на инвестицията възлиза на над 10 млн. лв. В процес на изпълнение е.
 

– Сертификат клас „А“ получи и инвестиционният проект на УМБАЛ „Дева Мария“ ЕООД и „Света София билдинг“ ЕООД. Той е за изграждане на нов корпус към съществуваща сграда на УМБАЛ „Дева Мария“, който ще се реализира в кв. „Ветрен“. Осъществяването на тази инвестиция ще допринесе за увеличаване обема и качеството на предлаганите здравни услуги и включване на нови направления в обслужването на пациенти. УМБАЛ „Дева Мария“ ще разшири своите възможности за теоретично и практическо обучение на бъдещи медици и лекари, ще модернизира мащабно материално-техническата си база. Заявеният размер на инвестицията възлиза на 25 млн. лв.
 

* На територията на Бургас в момента се изпълняват още два сертифицирани инвестиционни проекта клас „А“:
 

– Единият е на „Сигматек“ ЕООД в Индустриален и логистичен парк. Той е за изграждане на предприятие за покрития върху компоненти за газотурбинни двигатели. Инвестицията е в размер на 29 млн. лева (107 работни места).
 

– Другият е на „Търговска Лига – Глобален аптечен център“ АД – за изграждане на многопрофилна болница за активно лечение „Сърце и Мозък“, където предстои да бъдат разкрити 200 работни места.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!