BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Общинският кризисен щаб категорично възразява срещу опитите за противопоставяне работата на лекарите от различните болници в Бургас

Общинският кризисен щаб категорично възразява срещу опитите за противопоставяне работата на лекарите от различните болници в Бургас.

В ситуация, в която натовареността на медиците е огромна, напрежението на екипите е достигнало до максималната си точка, всяко невярно твърдение и внушение не само ги демотивира, но може да доведе и до решения, от които ще загубят бургаските пациенти.

Общинският кризисен щаб напомня, че още в началото на втората вълна на КОВИД-19 именно двете здравни заведения УМБАЛ „Дева Мария“ и УМБАЛ Бургас мигновено реорганизираха дейността си и откриха триажни центрове. Екипите в триажните центрове и на двете болници са подложени на огромен стрес и най-малкото е неуместно тиражирането на обвинения за мотивацията им и за почтеността на намеренията им.

Призоваваме медиите, лекарите и гражданите да се въздържат от внушения, които не само могат да доведат до демотивация и обида на медицинските екипи, но и до кардинални решения, което ще е тежка загуба за пациентите.

Общинският кризисен щаб заявява, че застава категорично зад медиците от всички бургаски болници и им благодари за всеотдайната и неуморна работа. Общинският кризисен щаб призовава ръководството на УМБАЛ „Дева Мария“ да не взема крайно решение за закриване на триажния център в резултат на обида от направените внушения в медийна публикация от вчера. Изказваме благодарност към целия екип на болницата и благодарим за неуморния труд. 

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!