BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Операторът Дани Недялков прави комикси и рапира с еднаква страст

Дани Недялков поддържа вече три години канал в Youtube със свои анимирани истории, а главните герои са животни с бургаски манталитет. Център на сюжета е Лекият вълк, който живее в Харабешната гора. Дани измисля персонажите преди 10 години, все пак е художник по образование и призвание. Комиксът за него започва като хоби, което с годините развива. А сега се е насочил и към издаването на комикс за Лекия вълк.

Засега музиката остава малко назад за Недялков. „Изглежда едното ми пречи да се занимавам с другото“, признава дългогодишният телевизионен оператор. И все пак музиката е голяма негова страст. Преди години в София негов колега от телевизията го запознава с Деян Неделчев – Икебаната. Това познанство води до две общи парчета като клипът на едната – „Свежо ми е“ е анимиран от Дани. 

За Неделчев казва, че е изключителен професионалист. „В живота е същият, какъвто е в музиката си“, признава рапиращият аниматор като допълва, че познанството им е прераснало и в приятелство.

В столицата Дани прекарва шест години, през които работи в няколко телевизии като оператор. Започва и втора работа като DJ. „През деня с депутатите в парламента, а вечер – в нощните барове“, описва този период Недялков. „Правих музика в студиото, в което записват група „Скандау“, припомня си той. В родния Бургас се връща, тъй като половинката му много харесва морския град. За пандемията споделя, че за него е бил ползотворен период, през който съумява да развие канала си „CoolComics“.

През престоя си в столицата е работил и за „Канал3“. „Бил съм в дома на Йорданка Фандъкова, снимали сме интервюта със Симеон Сакскобургготски и с потомък на Райна Княгиня“, спомня си с вълнение Дани. Успял е да обиколи страната, което е било мечта за него. „Бих се върнал в телевизията, но за да се занимавам с нещо по-артистично“, категоричен е той.

Източник: gramofona.com

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!