BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Отпускат мерките на Острова от март

Жителите на домове за възрастни хора във Великобритания ще могат да приемат по един редовен посетител от 8 март, съобщи британското правителство, предаде Ройтерс. Това е част от плана за смекчаване на строгите ограничения заради пандемията от коронавирус, което става възможно заради разпространението на ваксинациите сред възрастните хора и уязвимите групи, съобщава БТА.

Досега в Обединеното кралство са поставени почти 17 милиона ваксини, включително на обитателите на домове за възрастни хора. Броят на заразените с коронавирус в страната е спаднал в сравнение с пика в началото на годината, но все още остава висок, се казва в съобщението на правителството.

Всеки обитател на дом за възрастни хора ще може да посочи един посетител, който ще трябва да се тества за коронавирус предварително, да носи лични предпазни средства и да избягва контакт, по-близък от държане на ръце.

Очаква се премиерът Борис Джонсън да оповести пътя за излизане на Великобритания от локдауна в понеделник. Стъпките ще бъдат внимателни и необратими. Вероятно е на 8 март да бъдат отворени училищата.

Според „Телеграф“ до Великден ще бъдат разрешени събиранията на до две домакинства на открито. Според публикацията обаче правилата за социална дистанция, според които хората трябва да спазват дистанция от два метра, е вероятно да останат в сила „в продължение на месеци“.

В петък британското правителство съобщи, че новите случаи на коронавирус намаляват с 3 до 6 процента всеки ден, по-бързо отколкото през предишната седмица.

Източник : Дарик 

Източник: gramofona.com

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!