BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Падат ли маските на открито? Щабът в Бургас решава в момента

В момента се провежда заседание на областния противоепидемичен щаб. На него трябва да стане ясно дали по-строгите мерки, които бяха въведени в Бургаска област остават в сила.

От 25 март в областта има вечерен час за лицата до 18-годишна възраст, а маските са задължителни и на открито. Заповедта на директора на Регионалната здравна инспекция д-р Георги Паздеров определи като крайна дата на ограниченията 31 март.

Ситуацията в региона обаче продължава да е тревожна и надали ще има някакво по-сериозно разхлабване на вече въведените ограничения, смятат експерти. Само за изминалото денонощие в Бургаска област са регистрирани нови 427 случая на коронавирус.

В болница се лекуват 539 пациенти, като 36 от тях са били приети за лечение вчера. 8 души са починали след усложнения от ковид. В община Бургас регистрираните вчера нови случаи са 239. Следва община Карнобат, където новите случаи са 40. В Айтос, Несебър и Поморие те са между 25 и 28.

Източник: gramofona.com

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!