BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Пикът на коронавируса у нас ще е на Великден, прогнозира ген. Мутафчийски

„Пикът на коронавируса най-вероятно ще е около Великден“, заяви председателят на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски пред bTV.

„Да се изолираме е единственият сигурен начин да предотвратим рязък бум на заболели, какъвто се наблюдава в някои държави, и да се справим с това заболяване, за което няма нито ваксина, нито доказано лечение“, подчерта Мутафчийски.

Той отново изрази позицията си, че бързите тестове, за чието използване се обяви Медицинският съвет към правителството, са с много ниска достоверност, а на въпрос какъв е смисълът от тях, каза: „Смисълът е търговски, той е бизнес смисъл“. „Бързият тест е чудесен за края на епидемията, а ние сме в началото на епидемията и единственият сигурен и достоверен начин за доказване на заразен е PCR тестът“, коментира той.

264-ма са вече установените със заразата хора в България, съобщи по-рано на брифинг генералът. Осем души пък са оздравелите. 21 са регистрираните случаи на коронавирус само днес. В статистиката се включват и два нови града – Кърджали и Хасково, където има по един заболял от COVID-19.

Снимка: bTV

Източник: gramofona.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!