BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Пламен, който намушка Иван до Новата поща: Познавам го, желая му здраве

35-годишният Пламен Русев, който в неделя преди обед намушка с нож 32-годишния Иван от Бургас се изправи пред съда днес.

Пред съда разказа, че сам е позвънил на 112, за да каже какво се е случило и да попита как да се предаде. Преди да отиде в полицията дори се обадил на своя позната от Спешната помощ, за да поиска на място да бъде изпратена линейка.

„Звъннах на мои познати да му помогнат, да му дадат и лекарства. Познавам го, дори съм приятел с брат му. Желая му здраве“, заяви в съдебната зала Пламен Русев. Той не изпадна в подробности, какво е предизвикало кървавия екшън, но от обвинителния акт стана ясно, че и жертвата, и нападателят са бягали в центъра на града, въоръжени с ножове.

Острието, с което е намушкан Иван е с дължина от 28 сантиметра. От удара са засегнати белият му дроб, аортата на белия дроб и черния дроб. Мъжът е изгубил 4 литра кръв и е в кома. Пламен Русев поиска да не бъде задържан под стража, а да е под домашен арест. Обясни, че ако е исал да се укрива, е щял да го направи веднага, а не сега, когато е зависим от институциите.

В съдебната зала той се яви с трима адвокати. Те от своя страна също поискаха по-лека мярка за неотклонение и коментираха, че обвинението на клиента им трябва да се преквалифицира. В момента той е с обвинение за опит за убийство.

Защитата обаче смята, че тук става въпрос за неизбежна отбрана и нанасяне на телесна повреда. Пламен Русев е собственик на фирма и работодател, коментираха още неговите адвокати. Справка в Търговския регистър показва, че 35-годишният бургазлия е свързан с общо 11 фирми, които имат широк спектър от дейности.

Съдът уважи искането на Прокуратурата и остави Пламен Русев в ареста.

Източник: gramofona.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!