BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Подгониха бракониерите в Бургаско, само в Русокастро съставиха 14 акта

Горските инспектори от Регионална дирекция по горите – Бургас съставиха 14 акта за установени административни нарушения по Закона за горите

Нарушенията са констатирани при извършване на рутинна проверка на територията на община Камено, село Русокастро. Проверяващите установяват в частни дворове дървесина, която не е маркирана и за нея няма издаден превозен билет. Задържани общо 37 пространствени кубически метра дърва за огрев от бряст и полски ясен. След подаване на сигнал до РУ на полицията в гр. Камено горските инспектори съвместно със служителите на реда започват проверка за установяване на произхода на дървесината и точното местоположение на нейното добиване.

Работата по случая продължава.

Служителите на РДГ-Бургас и РИОСВ – гр. Бургас са извършили и съвместна проверка в района на природна забележителност „Пещери и извори на р. Младежка“ на територията на Природен парк „Странджа“ за изхвърляне на отпадъци на неразрешени места, незаконни сметища и нерегламентирано къмпингуване. Не са установени нарушения.

За последните четири дни горските служители от РДГ-Бургас са съставили общо 17 акта по Закона за горите

Проверени са 127 товарни моторни превозни средства, 38 обекти за добив на дървесина, 19 обекта за складиране, преработка и търговия с дървесина, ловци, риболовци, физически лица.

До края на месец март са предвидени съвместни проверки на РДГ- Бургас и с други институции, като Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури и Министерство на вътрешните работи.

 

 

 

 

Материалът Подгониха бракониерите в Бургаско, само в Русокастро съставиха 14 акта

е публикуван за пръв път на Новини от Бургас.

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!