BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

По-високи възнаграждения за членовете на секционните избирателни комисии

Тази година възнагражденията на секционните избирателни комисии са значително по-високи. Ще се заплаща допълнително дори на лицата, които са присъствали на обученията, както и на тези, които са участвали в подреждането на секцията и в предаването на изборните книжа на общинските избирателни комисии, съобщиха от ОИК – Бургас.

За сведение на бургазлии, за СИК са предвидени следните възнаграждения:

* Председател  –  100 лева, Заместник-председател/Секретар –  90 лева, Член –  80 лева;

* За участие в обучението – допълнително възнаграждение в размер по 10 лв. на всеки участвал в обучението. 

От ОИК-Бургас съобщиха още, че за получаването на бюлетините и другите изборни книжа и материали, както и за подреждане на помещението за гласуване  – допълнително възнаграждение в размер по 15 лв. на всеки участвал.

За предаването на протоколите на СИК/ПСИК и другите изборни книжа и материали в ОИК, съответно в общинската администрация, получават допълнително възнаграждение -допълнително възнаграждение в размер на 25 лв. за всяко лице.

Членовете на СИК/ПСИК за деня преди изборния ден, за изборния ден и за следващия ден се осигуряват като лица, упражняващи трудова дейност на изборна длъжност. Осигурителните вноски по Кодекса за социално осигуряване и Закона за здравното осигуряване на членовете на СИК/ПСИК са за сметка на републиканския бюджет.

ВАЖНО! – Изплащането на възнаграждението на членове на СИК/ПСИК, регистрирани като безработни и/или с право на социално подпомагане, не лишава лицата от получаването на обезщетения и/или помощи, както и не изисква изменение на декларирани вече от тях обстоятелства. Възнагражденията на членовете на СИК/ПСИК НЕ се облагат с данъци по Закона по данъците върху доходите на физическите лица и НЕ е нужно да се декларират.

Източник: gramofona.com

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!