BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Пълен локдаун от понеделник, смъртността у нас скочила със 124% за две седмици

Националният оперативен щаб обяви нов локдаун. Ограниченията влизат в сила от понеделник, 22 март и ще са в сила 10 дни.

Затварят се училищата, детските градини и извънкласните занимания за децата.

Затварят се всички заведения за хранене и развлечение. Допускат се само доставки до дома и офиса. Ресторантите в хотелите ще работят, но ще доставят храната на гостите по стаите.

Затварят се игралните зали, големите магазини, които не предлагат хранителни стоки. Затварят се моловете, без аптеките, дрогериите, магазините за хранителни стоки, банковите офиси и тези на мобилните оператори. Ателиетата за химическо чистене в моловете ще работят.

Спират се конгресите, семинарите, конкурсите и изложенията. Затварят се фитнесите и залите за групови занимания, както и басейните. Спират се културните и развлекателни мероприятия.

Последните данни показват, че страната ни отново започва да се изкачва към челните места на двете негативни класации – за заболеваемост и смъртност.

В момента сме девети по заболеваемост в Европейския съюз и трети на Балканите. По смъртност обаче сме първи на Балканите и четвърти в Европейския съюз. За две седмици заболеваемостта е нараснала с 94% за две седмици, а смъртността е със стръмно покачване. За една седмица тя се е повишила с 46%, а за две седмици със 124%.

Източник: gramofona.com

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!