BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Първи случаи на новия коронавирус в Япония и Тайланд

Японец от префектура Канагава е заразен с новия коронавирус след престой в китайския град Ухан, където се разрази новата епидемия, предадоха световните агенции.

30-годишният мъж е бил приет в болница на 10 януари със силна треска и други симптоми. Малко преди това той се прибрал от Ухан.

Резултатите от анализите му излезли вчера вечерта и потвърдили, че е заразен с новия коронавирус.

Междувременно състоянието на пациента се подобрило и той бил изписан вчера.

Японецът казал, че не е ходил на рибния пазар в Ухан, където бяха открити повечето случаи на заразата и който беше затворен от властите още на 1 януари.
С новия вирус е заразена и жена, родом от Ухан, която пристигнала в Тайланд. Тя също твърди, че не е посещавала рибния пазар в града.

От болестта вече почина един човек в Китай. Новият вирус предизвика безпокойство, защото в Китай предстои Нова година по лунния календар, когато милиони китайци пътуват, а в страната идват и много туристи.

Източник: Novini.bg

Снимка: Gettyimages

Източник: gramofona.com

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!