BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Разиграват футболна топка, подписана от Христо Стоичков, на благотворителен търг в Бургас

22 отбора от пет държави ще се включат на 14 и 15 юни в Спортен комплекс „Славейков“ в традиционния благотворителен турнир по футбол, в подкрепа на децата на загинали служители на МВР. Турнирът е част от спортния календар на Община Бургас и Международната полицейска асоциация (ИПА).

Международното участие включва два отбора от Румъния, и по един от Полша, Словения и Република Северна Македония. Останалите формации са от Бургаски регион, както и от Видин и тим на СДВР-София, за които това ще бъде дебют в турнира. Тази година комисията определи 19 деца, чиито родители са починали, за да получат финансова помощ.

Отделно от петте чуждестранни отбори, ще пристигнат и делегации от полицейските управления в сръбските гладове Крушевац, Пожаревац и Зайчар, както и от Улцин (Черна гора), Бръчко (Босна и Херцеговина) и Скопие (Република Северна Македония). Мачовете ще се играят на два терена паралелно на Спортен комплекс „Славейков“ в Бургас на 14-15.06.2024 г.

Първите срещи започват в 9.00 часа на 14-и юни (петък), като на терен 2 ще играе един от гостуващите отбори – Куманово (Република Северна Македония) срещу състава на Охранителна полиция. Веднага след тях излизат полицаите от Познан (Полша), които ще срещнат състава на МВР Бургас. Елиминациите – от четвъртфиналите до финала, ще се проведат в събота, 15-и юни 2024 г., а награждаването е предвидено в 13.15 часа където официалните гости ще връчат награди на победителите.

Освен даренията за децата на починали полицаи, средства ще се набират и чрез благотворителен търг. Най-новата сувенирна топка на Христо Стоичков, лично подписана от легендата на футбола, ще бъде разиграна на своеобразния аукцион. Отново ще бъде представена и фланелка на Стоичков, също подписана и дарена за търга от Валери Гергов от Видин. И двата артикула на Камата са с начална цена 150 лева.

Миналата година бяха събрани 10 800 лева, които бяха разпределени на 16 деца.

Източник: gramofona.com

Вашият коментар

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!