BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Районен съд – Бургас изнесе две лекции за наркотичните вещества пред ученици от ПМГ

Районният съдия Анатоли Бобоков изнесе два открити урока в Природоматематическата гимназия „Акад. Никола Обрешков“ в Бургас на тема „Превенция срещу употребата на наркотични вещества. Престъпления, извършвани от наркозависими лица“. В продължение на два учебни часа по предмета „Гражданско образование“, пред единадесетокласници от два класа, лекторът представи в какво се изразяват съставите на престъпленията – държане, разпространение на наркотични вещества и управление на моторно-превозно средство след употребата на такива. Съдия Бобоков говори за видовете наркотични вещества, наказанията, които следва да понесат подсъдимите по този вид престъпления. Младите хора с любопитство дискутираха със съдията с какви методи в съда се установява количеството на наркотичните вещества, по какъв начин едно дело се образува и влиза за разглеждане в съда.

         „Темата е не само актуална, като брой разгледани дела за престъпления с предмет наркотични вещества и прекурсори в нашата съдебна инстанция, но има своята превантивна цел. Нужно е младите хора да бъдат информирани за рисковете от употребата на наркотици и наказателната отговорност, която могат да понесат“, коментира лекторът, който е активен участник в Образователната програма, която осъществяват съвместно Районен съд – Бургас и Окръжен съд – Бургас.

В Районен съд – Бургас през 2020 г. са постъпили 97 дела за престъпления с предмет наркотични вещества и прекурсори.

The post Районен съд – Бургас изнесе две лекции за наркотичните вещества пред ученици от ПМГ

appeared first on zonaburgas.bg.

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!