BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Серия циклони носят дъжд и сняг от понеделник

Пролетно време през уикенда

Нощта беше студена – в 2 часа най-ниски бяха температурите в Шумен минус 7 градуса, Разград, Карнобат и Драгоман – минус 5 градуса, София, Велико Търново и Кюстендил – минус 4 градуса.

Облачността през деня ще е динамична, но без валежи. Температурите ще се повишат следобед и ще са в интервала от 7 до 14 градуса с най-високи стойности по долината на река Струма. По-топло в петък ще е и по планините – вятърът – със силни пориви, но температурите в топлата част на денонощието ще се колебаят между 0 и 6 градуса.

Предстоящите почивни дни ще са топли. Слаби краткотрайни превалявания се очертават в събота преди обяд в северозападна България, но след това облачността ще се разкъса бързо. Неделята ще е мъглива в ранните часове, но с пролетни температури следобед. Слаби превалявания от дъжд – само на изолирани места в късния следобед.

Седмицата от понеделник ще премине под знака на няколко средиземноморски циклона. Първият ще премине над балканите още в понеделник с интензивни валежи на много места в страната.

С нахлуването на студен въздух от запад в понеделник вечерта и във вторник дъждът ще преминава в сняг в Западна България и Предбалкана.

В западните планински масиви снеговалежите ще са обилни. Вторник и сряда ще са ветровити. Времето ще остане нестабилно до края на седмицата – с валежи, но без сериозни колебания в температурите. Сутрините ще са хладни, а следобедите – с температури между 5 и 10 градуса.

Източник: Нова телевизия

Снимка: flip

Източник: gramofona.com

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!