BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

СЗО: Държавите трябва да продължат с мерките

Държавите по света не трябва да свалят противоепидемичните мерки. Това обяви Световната здравна организация като препоръка за борба с пандемията.

Според агенцията на ООН, добрите новини за намаляващ брой на заболелите не трябва да действат като успокоение. СЗО систематизира данните в световен мащаб и отчете, че има спад както на новозаразените, така и на починалите.

Но веднага след това от институцията припомниха, че подобно положително развитие може да се окаже само временно. „Броят на докладваните случаи на COVID-19 в световен мащаб спада за четвърта поредна седмица. Броят на починалите също намалява вече две седмици поред.

Този спад се дължи на стриктното спазване на мерките за безопасност от все повече държави. Трябва да се чувстваме окуражени. Но в същото време самодоволството може да бъде толкова опасно, колкото самия вирус. Сега не е моментът да отхлабваме мерките. Нито пък гражданите да свалят гарда“, заяви Тедрос Гебрейесус, директор на СЗО.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!