BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Скандал с морските имоти на НСА: Собственици завеждат дела срещу институцията

Скандалът с имотите на Националната спортна академия в Несебър е на път да прерасне в международен. Собственици на апартаменти във ваканционен комплекс в Равда, предимно чужденци, са алармирали посолствата си, че от НСА са завели искове за отнемане на апартаментите им в комплекса.

Според тях се касае за отнемане на законно придобита частна собственост в държава член на Европейския съюз. За спорните терени години наред се водят дела.

51 собственици на апартаменти във ваканционен комплекс до базата на НСА в Радва са на път да загубят апартаментите си, тъй като с решение на Бургаския окръжен съд през 2013 г. спорният терен е присъден на академията, както и сградата построена на него.

В момента са заведени 4 дела, които се намират в различна фаза. Вече има и решение на съда, според което апартамент на руски гражданин вече е присъден на НСА. Образувани са и още 5 дела и поетапно ще бъдат заведени такива за всички самостоятелни обекти в комплекса.

Апартаментите са закупени от граждани на Великобритания, Русия, Норвегия, Франция, Люксембург, Нова Зеландия и България.

Собствениците на апартаменти от Обединеното кралство вече са написали писма до своя посланик у нас, до българския посланик във Великобритания и са уведомили всичките си депутати в Европейския парламент за проблема.

Собствениците на имоти твърдят, че отредените за Спортната академия терени през 1959 г. и 1977 г. се намират на съвсем друго място, над пътя между Равда и Несебър.

Управителят на спортната база на Националната спортна академия в Равда не бе открит за коментар. От там обаче многократно са заявявали, че искат да съхранят базата по водни спортове в Несебър като публична държавна собственост.

bgonair.bg

Материалът Скандал с морските имоти на НСА: Собственици завеждат дела срещу институцията е публикуван за пръв път на Новини от Бургас.

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!