BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Спекулациите около Астра Зенека стреснаха царевци, по-малко желаещи да се ваксинират през зеления коридор

Спекулациите около АстраЗенека стреснаха царевци и интересът към ваксините в морския град рязко намаля. Това са наблюденията на работещите в общинския медицински център. От 29 март в Царево е възстановен зеленият коридор и всеки, който желае може да се ваксинира. Регионалната здравна инспекция е отпуснала 250 дози от ваксината.

„Около 50 души са минали през тези дни. Имаме само АстраЗенека и някои хора се отказват като разберат“, обясниха от медицинския център. „Толкова неща се изприказваха, че е нормално хората да реагират.“

Не липсвали обаче и пациенти, които не се притесняват от вида ваксина. Преболедували ковид също са сред желаещите да се имунизират и да си осигурят допълнителна защита. В края на февруари тук започна първият етап от свободното ваксиниране.

Тогава кампанията беше изключително успешна, а на ден се имунизираха около 100 души. Много хора са заявили желание да се имунизират, но искат РНК преперат. Кога обаче подобни ваксини ще бъдат осигурени в по-малките населени места, не е ясно.

За сега ваксините на Пфайзер и Модерна са рядкост и се предоставят за ваксиниране на приоритетните групи от ваксинационния план на здравните власти. Добрата новина за Царево е, че сериозният пик на заболеваемост вече премина.

Обстановката в общината е много по-спокойна, а новите случаи на ковид са в пъти по-малко от тези в началото на март. Наблюдението на медиците е, че третата вълна на заразата е засегнала повече млади хора.

Източник: gramofona.com

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!