BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Студентите от Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ вече учат в нова IT лаборатория

Студентите от Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ вече имат на разположение още една съвременна IT лаборатория на територията на кампуса.

Тя е изградена със средства на софтуерната компания Strypes, която си партнира с висшето училище през последните две години.

Лабораторията се намира в сградата на Техническия колеж, в непосредствена близост до лабораториите на центъра за върхови постижения „Уните“. Там преподаватели и студенти работят и с роботите на университета.

Кирил Георгиев от Strypes благодари на зам.-ректора проф. Сотир Сотиров за отличното партньорство и съобщи, че във фирмата вече работят настоящи и дипломирани студенти от Факултета по технически науки.

Ректорът на Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ проф. Магдалена Миткова поднесе благодарност към IT компанията от името на цялата академична общност.

Гости на събитието бяха зам.-кметът на Община Бургас Йорданка Ананиева и зам.-областният управител Пламен Янев.

Той пожела на студентите да използват лабораторията по най-добрия начин и поздрави представителите на висшето училище за ползотворните отношения с бизнеса.

В новата оборудвана зала вече учат бъдещите компютърни специалисти на Бургас.

Материалът Студентите от Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ вече учат в нова IT лаборатория е публикуван за пръв път на Новини от Бургас.

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!