BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

С общоградско поклонение отбелязваме Архангелова задушница

С общоградско възпоменание ще бъде отбелязана Архангелова задушница в Бургас. Поклонението ще започне от 10:00 часа в гробищния парк с изпълнение на траурна музика от Духов оркестър – Бургас на площадчето пред Дома на покойника.

От 11:00 до 11:30 представители на бургаското православно духовенство ще отслужат заупокойна молитва.

И тази година ще бъде спазена традицията да бъдат почетени едни от знаковите личности на Бургас. Цветя ще бъдат поднесени на гробните места на поетесата Петя Дубарова, големия дарител Александър Георгиев Коджакафалията и композитора Георги Шагунов.

За безопасното придвижване на хората и автомобилите в района ще бъде създадена специална организация на движението от страна на ОД на МВР Бургас, дирекция УКОРС към Община Бургас и охранителната фирма, отговаряща за гробищния парк. Органите на реда ще възпрепятстват също и проникването на групи от просещи граждани. Умоляват се посетителите да спазват противоепидемичните мерки за безопасност.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!