BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Туроператори предлагат Странджа да се включи в програмите за долекуване след ковид

Възраждане на климатолечението в Странджа са си поставили за цел местни туристически сдружения, съобщава БНР-Бургас.

С писмо до министрите на здравеопазването и туризма три от тях искат включване на Странджанския регион в програмите за възстановяване и профилактива на хора, прекарали Ковид 19. 

Според местните сдружения хотелиските бази и природните особености в Странджа имат всички дадености, за да бъде включен планинският район в обявената вече „Пост ковид програма за консултиране и рехабилитация на пациенти, преболедували Ковид“. Ваня Андонова от Туристическата камара в Приморско пояснява:

„Имаме хотелски бази, които могат да бъдат адаптирани. Просто се иска малко креативност, малко воля и разбира се, съдействие от здравното министерство. Идеята е страхотна и няма как да не бъде реализирана“ 

Тепърва започват разговори с членовете на туристическата камара, но вече има набелязани хотелски бази. Подходящи са семейни хотели и къщи за гости в региона, смятат туристическите експерти. Според тях добре би било  програмата да работи с клинични пътеки и направления по здравна каса. Писма за бъдещото начинание са пуснати до общините Созопол, Царево, Приморско и Малко Търново.  

Източник: gramofona.com

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!