BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

УМБАЛ Бургас представи организацията си при евентуален пик на заразата

+

Бургаската болница е информирала кризисния щаб за борба с коронавируса готовността на медицинския екип при бъдеща кризисна ситуация, легловата база и наличната апаратура. Това направи днес началникът на Отделението по анестезиология и интензивно лечение д-р Антон Григоров от УМБАЛ.

Той представи и приетия в болницата алгоритъм при криза, който включва отделянето на сектори в реанимацията за пациенти с коронавирус и отцепването на т.нар. „зона за чиста реанимация“, както и възможността за координиране с останалите реанимационни екипи от болниците в града.

Ще се търсят допълнителни възможности за закупуването на още апарати за обдишване, монитори, дефузери и мобилен рентген.

На заседанието присъства и д-р Васил Костадинов – собственик на лаборатории „Лина“, с когото са обсъдени и възможностите за циклично осигуряване на pcr тестове в Бургас.

Създаден е и алгоритъм за действие при пик на заразата, който обхваща етапите за настаняване в различните здравни заведения както в Бургас, така и в общинските болници в региона. Прави се обследване и на други, извънболнични помещения.

Направена е и логистика за осигуряването на допълнителни походни легла при кризисна ситуация за болниците – 350 от базата на МНО и 350 от БЧК.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!