BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Ученици в Несебър се запознаха с духовите инструменти

Урок, представящ многообразието и възможностите на духовите инструменти, бе проведен в ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ – Свети Влас. Лекторът Денис Гонсалвеш е възпитаник на Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“. От него децата научиха за произхода на медните духови инструменти, за техните прототипи и за развитието им през вековете.

Учениците имаха възможността да се запознаят с част от медните духови инструменти, да чуят на живо тяхното звучене, да усетят тяхната неповторимост и възможността им да добавят нова звучност към изразителността на човешкия глас.

 Инструменти, които г-н Гонсалвеш демонстрира бяха: туба, баритон хорн, алтхорн, валдхорна, флюгелхорн и тромпет. Всички те са придобити за нуждите на новосформираната школа по медните духови инструменти.

Всеки ученик можеше да направи опит да посвири на един от всичките  представени инструменти, които са притежание на Община Несебър.

 Инициатива  стартира от най-голямото училище – СУ „Любен Каравелов“ и ще обхване всички училища в общината.

Целта е да бъде запален детският интерес към музиката и да се разширят познанията на подрастващите в областта на историята на музикалните инструменти и тяхното значение за културата и  развитието  на обществото.

The post Ученици в Несебър се запознаха с духовите инструменти appeared first on zonaburgas.bg.

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!