BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Ученици научиха за влизането в чужд дом и правото да се защитим

Ученици научиха за влизането в чужд дом и правото да се защитимНавлизането в чужда собственост и правата ни за защита, дискутираха с районния съдия, Яна Атанасова, десетокласници от Гимназия с преподаване на чужди езици „В. Левски“.

Младите хора с интерес питаха за границите на посегателство и застрашаването на живот, според закона.

Сред темите, които обхвана поредната лекция от цикъла на Образователната програма, която осъществява съдебната институция в сътрудничество с Окръжен съд – Бургас и окръжните и районни прокуратури, бяха шофиране без правоспособност; наказанията, след употреба на наркотични вещества.

Лекторът представи делата, които разглежда Районен съд и сподели „Смисълът на правораздаването е в това, извършителите най-вече да бъдат превъзпитани!“.

Съдията апелира към младите хора да са будни граждани и да сигнализират за неправомерни, според тях случаи. На учениците бе разяснен процеса на събиране на доказателства и тяхната важност за разрешаване на делото.

Дискусията продължи за наказателно-правния аспект на работата на съдиите, протичането на съдебния процес и случаи от практиката на съдията. Училището е едно от петте бургаски гимназии, в които окръжни и районни магистрати и прокурори изнасят открити уроци по съдебни теми.

Източник:dariknews.bg

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!