BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Учител в компютърната гимназия в Бургас спечели два медала на световно по плуване

Треньор на СК „Акулите-Бургас“ завоюва 2 медала и записа класирания в челните позиции на Световното първенство по плуване за ветерани, което се проведе от 12 до 18 август в Гуанджу, Южна Корея.

Иван Ангелов, който е и учител по физическо възпитание и спорт в Професионалната гимназия по компютърно програмиране и иновации, се състезава в четири дисциплини– 50 м гръб (4-то място, където спря хронометъра на 28.39 сек., само на 0.08 сек. от второто място, което пък се подели между други двама плувци), 100 м гръб (5-о място, с резултат 1:03.14 мин.), 200 м гръб (7-и с резултат 2:21.65 мин.) и 50 м кроул (10-и с резултат 25.31 сек.). На Световния шампионат за ветерани в Южна Корея медали получават плувците, класирали се на първите 6 места.

„Направих добри времена, дори на някои от дисциплините подобрих личните си постижения от преди 3 години, когато станах европейски шампион в Лондон. Конкуренцията беше много силна“, каза Иван Ангелов след края на участието си в шампионата за ветерани.

През 2016 г. в Лондон Иван Ангелов, който е и многократен държавен шампион в стила гръб, стана Европейски шампион на 50 м гръб и вицеевропейски шампион на 100 м. От 2017 г. той е един от треньорите в проспериращия бургаски клуб „Акулите“.

Източник: gramofona.com

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!