BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Цветни ателиета и театрални постановки през уикенда в Бургас – заведете децата да се забавляват на открито

Великденският детски празник се организира от Община Бургас – всички инициативи са с вход свободен

„Работилница за цветни фантазии”, „Сапунени мехури”, Ателие за изработка на мандали, Цветни игри за цветя и великденски яйца, както и два куклени спектакъла – „Мишлето” и „Галената дъщеря”, очакват деца и родители на 16 и 17 април /събота и неделя/. Всички творчески ателиета ще се проведат на улица „Алеко Константинов”, а куклените спектакли на открита сцена „Охлюва”, Културен център „Морско казино”.

Организирането на великденски празник за децата на Бургас се превърна в любима традиция. И тази година малчуганите и техните родители ще се забавляват на открито в различни креативни работилнички и неусетно, през удоволствието от играта, ще научат интересни факти, свързани с цветята, Великден и пролетта.

Празничният афиш започва от 11 часа на 16 април /събота/ с ателие „Цветни игри за деца – анимация”. Обединяващата тема на игрите в тази анимация са цветята и великденските яйца. Тяхната красота ще се слее с радостта и вълнението на децата и всички заедно ще изградят атмосферата на пъстър празник.

От 12 часа отваря врати „Работилница за цветни фантазии” . Тогава малчуганите ще се запознаят с техниките намотаване, тъкане и различни преплитания. Крайният резултат ще бъде кукла – плод на собственото им въображение. Заниманието е забавно и откривателско. Подходящо е за участници на възраст от 4 до 12 години.

„Мишлето”, детски театрален спектакъл без думи, ще очаква своята публика от 17.00 часа на открита сцена „Охлюва”. Сюжетът включва четири миниатюри за приключенията на едно мишле. То се учи да споделя с другите, да не се опитва да имитира, а да бъде себе си, да бъде с добро сърце и най-важното – да има приятели.

През втория ден, 17 април /неделя/, програмата започва със „Сапунени мехури” от 11 часа. В тази анимация децата ще се включат в различни игри, събрани от четирите краища на света. В някои от тях участниците ще трябва да демонстрират бързината си, в други точността си, трети ще се харесат на тези с остра мисъл, но едно е сигурно – всички ще се забавляват от сърце. Ателие за изработка на мандали е с начален час 12.00. В това занимание децата ще могат сами и с помощта на артистите да си изработят оригинални мандали от различни хранителни продукти като боб, леща, паста, слънчогледови семки и др. Артистите са подготвили примерни модели, подчинени на идващата пролет и Великденските празници.

Кукленото представление „Галената дъщеря” ще постави финала на двудневната инициатива от 17.00 часа на сцена „Охлюва”. Спектакълът разказва историята за галената дъщеря – чакано, желано дете, но доста разглезено. Красивата мома не разбира от никаква работа, не може да готви, не може да изчисти къщата. Ето че става мома за женене и започват да идват ергени, но все неподходящи, все такива, на които майка й не иска да я даде.

Великденски детски празник се организира от Община Бургас, в партньорство с Фондация Арт Бюро, Театрална компания „Арт Ленд” и Уличен куклен театър „Мале-мале”.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!