BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Шефът на дирекция Национална полиция е сменен

Директорът на ГД „Националната полиция“ Венцислав Кирчев е сменен, съобщи бТВ.

За временен шеф е определен Атанас Илков, който досега беше заместник. Преди това Илков беше директор на регионалната дирекция на МВР-Пловдив.

В понеделник служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев обеща да няма чистка в МВР. Веднага след това обаче уточни, че вероятно ще има смяна на хора, но „само тогава, когато сме убедени, че това се налага, за да се оптимизира работата на структурата“.

Преди да бъде назначен за директор на „Национална полиция“ на 7 януари, Кирчев беше шеф на Областната дирекция в Хасково.

Дни преди това временно на поста бе назначен Атанас Илков. Илков оглавяваше „Криминална полиция“ през 2014 г., когато при акция в Лясковец бе убит командосът Емил Шарков. Илков бе уволнен, но спечели делото за отстраняването си от поста и се върна в системата на МВР.

Източник: https://offnews.bg/

Източник: gramofona.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!