BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

България и изборът на нов еврокомисар: Илиана Иванова за необходимостта от бързо решение /снимки/

„Темата за номинацията за новия еврокомисар на България се решава от националните правителства. Нека имаме търпения“. Така настоящият еврокомисар на страната ни Илиана Иванова, коментира в Бургас предстоящото предложение на страната ни за престижния пост.

„ Не мога да коментирам никакви имен. Знаете, че това е важен въпрос, по който трябва да има национален консенсус и обединение, защото е важна фигурата, която ни представлява да получи широка подкрепа от цялата общественост. В крайна сметка  е добре за България да има номинация в срока, който  е поставен от Европейската комисия и да не губим време, защото в крайна сметка и ресорите започват да се обсъждат, така че е добре това да се случи в близките дни или поне до края на срока”, коментираИлиана Иванова.

По думите и ресорът, който имаме в момента-, научни изследвания, култура, образование и младеж е изключително важен.

„ Ресорът, който имаме в момента  е изключително важен. Знаете, че това  е ресорът на бъдещото, който се занимава с иновации, изследване, образование. Много важни теми.  Ресорът-енергетика, който се коментира от политиците,  също  е важен и интересен, но това решение се взема от националните правителства”, допълни българският еврокомисар.

iliana ivanova kmet

По време на визитата си комисар Иванова ще посети Бургас. Тя ще се срещне с кмета на Община Бургас Димитър Николов и с ръководството на Бургаския свободен университет. Илиана Иванова ще направи посещение и на Младежкия международен център в Бургас, където ще проведе диалог с младежи и представители на местни младежки организации.

The post България и изборът на нов еврокомисар: Илиана Иванова за необходимостта от бързо решение /снимки/ appeared first on zonaburgas.bg.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!