BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Дияна Бедросян сбъдна мечтата си „Спонтанно“ в Созопол

Първата изложба на журналиста от Дарик радио Дияна Бедросян „Спонтанно“ беше открита в Археологическия музей в Созопол при голям интерес. Въпреки, че за нея беше съобщено само два дни по-рано, много приятели и колеги на Дияна я отрупаха с цветя и комплименти за чудесните картини.

Пръв художничката поздрави директорът на Общинския културен институт и на Археологическия музей Димитър Недев. Според Бедросян, той е човекът, който е бил двигател на тази инициатива. „Дияна е чудесен журналист и сега ни се представя в другата си същност – като художник с откровени художествени творби. Те са с прекрасно чувство за композиция, много спонтанни и откровени“, каза Димитър Недев.

Дияна и Димитър Недев

„С удоволствие се насладих на творбите на Дияна. Явно писането и рисуването вървят ръка за ръка, защото освен, че е много добър журналист, тя е и невероятен  художник“, така кметът Тихомир Янакиев поздрави Дияна Бедросян.

С типичната си скромност Дияна предпочете да не говори за картините си, а да представи младия цигулар Виктор Петров, който създаваше настроение на събитието. Тя анонсира и премиерата на стихосбирката на колегата си журналист и ПР на Община Созопол Екатерина Капрова „Това си е между мен и Господ“, която ще се състои на 26 септември в Дома на писателя в Бургас. Там отново ще бъдат изложени картините на Бедросян и ще могат да се видят и от публиката в Бургас.

Картините на Дияна

.

„Ако се запитаме, кое  е най-характерно за Дияна Бедросян, първото впечатление е нейната артистичност.  Тя не е показна, фалшива и престорена, а се усеща като своеобразна аура, която я обръща“, пише за автора, проф. Светозар Бенчев, директор на филиала на Художествената академия в Бургас.

Започнала своя творчески път от паралелката по изящни изкуства към училище „Св. св. Кирил и Методий“ в Бургас, преминавайки през различните журналистически форми, Дияна Бедросян прави завръщане към първата си страст – изобразителното изкуство и очевидно го прави по чудесен начин.

The post Дияна Бедросян сбъдна мечтата си „Спонтанно“ в Созопол first appeared on Burgasnews.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!