BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Днес: Дъждове, вятър и гръмотевици

Още през нощта в западните райони, а днес през деня и в Централна България, ще бъде с валежи. На много места те ще са значителни. Предупреждение от втора степен, код оранжево, е отправено за областите Перник, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик и Смолян. Това предаде БНТ.

Карта на времето; сн. НИМХ/БНТ
Карта на времето; сн. НИМХ/БНТ

Ще има и гръмотевична дейност. Ще бъде и ветровито. Максималните температури ще са в широк диапазон – от около 20° в западните райони, където с умерен северозападен вятър ще прониква по-студен въздух, до около 30° в Източна България, където вятърът ще остане от югоизток.

В планините ще бъде много ветровито, с временно силен югозападен вятър и в много райони, с изключение на масивите от Източна България, ще има проливни валежи и гръмотевични бури.

С валежи, на места придружени от гръмотевици и значителни по количество, ще бъде и в по-голямата част от Балканите, с изключение все още на източните и южните райони от полуострова. Причината – студен атмосферен фронт, който ще премине и през нашата страна.

През нощта срещу сряда значителни валежи ще има и в Централна България, а в сряда ще вали в почти цялата страна, на много места – интензивно и с локални значителни количества, с по-голяма вероятност в Централна България и в Родопската област. Очакванията са през нощта срещу четвъртък валежите да спират, най-късно, едва сутринта, в Североизточна България.

The post Днес: Дъждове, вятър и гръмотевици first appeared on Burgasnews.

Вашият коментар

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!