BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Екатерина Захариева е номинирана за еврокомисар в ресор „Старт ъп, иновации и изследвания“

Екатерина Захариева е номинирана за еврокомисар в ресор „Старт ъп, иновации и изследвания“. 

„Трябва да поставим иновациите и изследванията, науката и технологиите в центъра на нашата икономика. Тя ще се грижи за това да инвестираме повече в стратегически и иновативни технологии“, подчерта председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен в при представянето на българката в Страсбург

Фон дер Лайен обяви членовете на екипа си на специална пресконференция.  В проектоструктурата на новата Европейска комисия има 11 жени, заяви в Страсбург тя. „Проектоструктурата на новата ЕК се основава на нашите политически приоритети. Тя се основава на конкурентоспособност, сигурност и дигитализация“, посочи пред журналисти тя. 

Фон дер Лайен представи структурата на бъдещата ЕК и разпределението на отговорностите на новите еврокомисари, след като се срещна с Председателския съвет на ЕП, включващ председателката на Европейския парламент Роберта Мецола и лидерите на политическите групи. 

1726562648

Всички кандидатури за еврокомисари ще преминат през изслушвания с депутати от Европейския парламент, които трябва да ги одобрят. Очаква се следващата ЕК да встъпи в длъжност до края на годината.

The post Екатерина Захариева е номинирана за еврокомисар в ресор „Старт ъп, иновации и изследвания“ appeared first on zonaburgas.bg.

Вашият коментар

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!