BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Кметът на Несебър: Всички училища и детски градини в общината са готови за учебната година

Кметът на Несебър Николай Димитров проведе среща с директори на общинските училища и детски градини относно готовността на образователните заведения за новата учебна година. Засегнати бяха въпроси, свързани с организационната и материално-техническата обезпеченост, началото на образователния процес, ресурсната обезпеченост, хигиенни условия, приключилите ремонтни дейности. Бе засегната и темата за разделното събиране на отпадъци и изграждане на отговорно поведение и отношение на деца и ученици към екологичното възпитание.

Обсъдена бе сигурността и безопасността на територията на учебните заведения. „Община Несебър има една от най-модерните и съвременни образователни бази в България и продължава да надгражда, за да даде възможност на децата да се обучават в най-добрите условия и да изявяват своите  способности. Но както навсякъде по учебните заведения съществува въпросът за осигуряване на реда и опазване на материалните активи. Имаме грижата да подсигурим присъствието на Звеното за самоохрана,  чиито служители отново ще регулират достъпа на външни лица до училищата и вътрешния ред в сградите.“, заяви по време на срещата кметът на Община Несебър Николай Димитров.

sreshta 2

Поддържането, обогатяването и осъвременето на образователната инфраструктура е в изпълнение на последователната и приоритетна политика на Общинска администрация, а резултатите са налице  – училищата и детските градини са едни от  най-поддържаните, модерни и съвременни в страната ни. Сред единайсетте образователни институции две са иновативни  – СУ „Любен Каравелов“ – Несебър,  и ОУ „Св. св. Кирил Методий“ – Свети Влас.

The post Кметът на Несебър: Всички училища и детски градини в общината са готови за учебната година appeared first on zonaburgas.bg.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!