BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Момчил Николов представя изложба с кауза в Созопол

На 30 август в Созопол ще бъде представена изложбата Message in a Bottle, създадена от карловския художник Момчил Николов. Експозицията ще бъде открита в Beach bar Bottle в 21:00 часа на централния плаж в морския град и ще бъде само за една вечер.

Тя е вдъхновена от красотата и силата на морето и представя уникални скулптури под формата на бутилки, изработени от рециклируеми материали. Чрез тях авторът отправя своето послание към обществото за опазване на природата.

„Всички скулптури са специално създадени за това събитие и носят в себе си както естетическа стойност, така и дълбоко послание за отговорност към природата. Message in a Bottle обединява изкуство и екологично съзнание, като всяка скулптура е създадена от рециклирани материали. Чрез тази креативна трансформация изложбата цели да привлече внимание към важността на опазването на природата и устойчивия начин на живот. Вдъхновяваща и поучителна, тя призовава всеки от нас да помисли за нашето влияние върху околната среда и да направи своя принос към по-чиста България“, казва авторът Момчил Николов.

Изложбата ще подкрепи благотворителна кауза за изграждане на паметник на Христо Ботев в Созопол.

За допълнителна информация: тел. 0897/39 97 91 Момчил Николов

Момчил Николов е завършил скулптура в НХА и е специализирал в Кралската академия на Белгия в Антверпен. Участвал е в множество художествени изложби и пленери в страната и чужбина и е един от  вълнуващите съвременни български художници.

Източник: gramofona.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!