Невероятно вкусни тиквички на фурна, със сирене и италиански подправки

Тиквички на фурна, със сирене и италиански подправки
Тиквички на фурна в пикантна панировка са просто и здравословно ястие. Зеленчуците стават нежни, вкусни, с пикантна нотка. За да направите яденето с тиквички ароматно, използвайте твърдо сирене с подчертан аромат.
Продукти |
Млади тиквички – 3 бр. |
Твърдо сирене (пармезан, грюере или пекорино) – 100 g |
Чесън – 2-3 скилидки |
Зехтин (класически или с черен пипер) – 2 с.л. л |
Червен пипер – 0,25 ч.л. |
Италиански билки – 1 ч.л. |
Сол – на вкус |
Стъпка по стъпка





Състои се от магданоз, риган, филийки сладък пипер, семена от кимион, розмарин и сушен босилек.



За да направите предястието пикантно, можете да използвате масло с черен пипер.


След 7 минути включете на режим – грил, така че зеленчуците да станат златисти отгоре.
Готвим ястието още 5 минути, след което внимателно го изваждаме от фурната.

Тиквички, изпечени на фурна със сирене и подправки, се сервират топли с доматен сос или домашна майонеза.
Приятен апетит!
Източник: russianfood.com
Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!