Тиквички на фурна, със сирене и италиански подправки
Тиквички на фурна в пикантна панировка са просто и здравословно ястие. Зеленчуците стават нежни, вкусни, с пикантна нотка. За да направите яденето с тиквички ароматно, използвайте твърдо сирене с подчертан аромат.
Продукти
Млади тиквички – 3 бр.
Твърдо сирене (пармезан, грюере или пекорино) – 100 g
Чесън – 2-3 скилидки
Зехтин (класически или с черен пипер) – 2 с.л. л
Червен пипер – 0,25 ч.л.
Италиански билки – 1 ч.л.
Сол – на вкус
Стъпка по стъпка
Измийте и подсушете тиквичкките.
Без обелване, ги нарежете на филийки с дължина 10-15 см.
Настържете сиренето на ситно ренде.
Почистваме скилидките чесън, минаваме през пресата, добавяме към настърганото сирене.
След това добавяме сол, червен пипер и сместа от италиански билки в чесново-сирената смес. Състои се от магданоз, риган, филийки сладък пипер, семена от кимион, розмарин и сушен босилек.
Смесете съставките, за да стане сместа хомогенна.
Поставяме резени тиквички в тавичка, покрита с хартия за печене.
С помощта на четка намажете зеленчуците със зехтин. За да направите предястието пикантно, можете да използвате масло с черен пипер.
Поръсете тиквички със сместа.
Сложете тавичката във фурната, предварително загрята на 200 градуса. След 7 минути включете на режим – грил, така че зеленчуците да станат златисти отгоре. Готвим ястието още 5 минути, след което внимателно го изваждаме от фурната.
Зеленчуците трябва лесно да се пробиват с нож или вилица, като остават достатъчно плътни. Тиквички, изпечени на фурна със сирене и подправки, се сервират топли с доматен сос или домашна майонеза.
Приятен апетит!
Източник: russianfood.com
Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс !