BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRomanian
Facebook

Тодор Христов от Царево е един от Учителите на годината

На 10 май Синдикатът на българските учителите за двадесет и седма поредна година връчи наградите от Националния конкурс “Учител на годината”. След преминаването през общински, областен и накрая национален кръг на класиране, сред стотици учители от цяла България, избрани са само седемдесет. Едва трима са от Бургаска област и един от тях е инж. Тодор Христов от училище „Н.Й.Вапцаров“ – гр. Царево.

Инж. Тодор Христов е учител по математика и информационни технологии в местното училище. През годините той е бил преподавател по хотелиерство, ресторантьорство и кетъринг, а също така „Учител по Химия и ОСС“ , „Учител по технологии и предприемачество“.

Христов сподели: „Работата ми като учител е реализиране на дългогодишна детска мечта. Още от ученическите си години исках да имам възможността да споделям знания и да вдъхновявам младите хора. Това е повече от професия за мен – това е начин на живот, който ме изпълва със смисъл, радост и удовлетворение. Написал и издал съм няколко учебни пособия, които са в полза на моите ученици: „Наръчник за създаване на уеб сайтове”, „Работна тетрадка по информационни технологии“ за 9. клас, „Наръчник по барманство” (професия „Сервитьор-барман”), „Тестове по кулинарна технология.

Като член и зам.-председател на МО на учителите по „Математика и информатика”, аз се старая да допринасям чрез организирането на практически открити уроци, създаване на учебни програми (за ИУЧ), съгласно потребностите на учениците, развиване на образователни проекти, създаване на електронни ресурси и учебни пособия, подкрепа при внедряването на иновации, интегриране на професионално развитие и обмяна на опит, организиране на състезания и конкурси, споделяне на стратегии и методи за работата с ученици с различни нужди“.

Кметът на община Царево Марин Киров поздрави Тодор Христов: ”Гордеем се с теб, с нашето училище. Пожелавам ти още успехи и да продължаваш да се грижиш за нашите деца със същата отдаденост“.

Източник: gramofona.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!