BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

14-ти март е Световен ден на съня

Събитието официално е вписано в календара от 2002 г. по инициатива на Световната асоциация за профилактика на съня, на Световния фонд за психично здраве и на Световната здравна организация с цел да информира обществеността, че проблемите със съня са глобална епидемия, която води след себе си много здравни неразположения.

Статистиката сочи, че близо 45% от човечеството страда от нарушения на съня, но проблемът се неглижира и рядко се търси консултация с медик. Често обаче безсънието не е породено само от стрес, лошо хранене, тютюнопушене или прекомерна употреба на алкохол, а е симптом за скрито заболяване.

Според специалистите, опиращи се на редица медицински изследвания, липсата на пълноценен сън е причина за множество заболявания. Недоспиването води до влошена концентрация, нарушава работоспособността, предпоставка е за затлъстяване и понижава тонуса на човек.

Прекарваме една трета от живота си в сън, затова трябва да обърнем сериозно внимание на проблема с недоспиването, за да бъдем здрави, да почиваме пълноценно, да се чувстваме жизнени и енергични.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!