BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

150 деца в Несебър се обучаваха по пътна безопасност

Второ по рода си обучение по пътна безопасност, организирано от Районно управление – Несебър и Общински детски комплекс – Несебър, се проведе днес с участието на близо 150 малчугани от училище „Любен Каравелов” в крайморския град.

В превантивното занятие, ръководено от гл. инспектор Иво Терзиев – началник сектор „Охранителна полиция” към РУ – Несебър се включиха ученици от първи и втори клас, разделени в няколко групи.

Деца в полицията
Полицейската кола беше много интересна

Децата се запознаха с различните видове пътни знаци, разгледаха отблизо полицейския автомобил, като особено се впечатлиха от звуковите и светлинни сигнали, научиха за нелеката полицейска работа, която не се ограничава в стандартното работно време.

Деца в полицията
Запознаха се с пътните знаци

Служителите от Районно управление – Несебър младши инспектори Димитър Димов и Марио Маринов с помощта на директора на Общински детски комплекс Михаела Георгиева ангажираха вниманието на подрастващите с различни рискови пътни ситуации, разяснявайки в детайли възможностите за избягване на пътен инцидент и начините за ограничаване на катастрофите с участието на деца.

Учениците се снимаха за спомен, както с полицейските служители и техния автомобил, така и на паната „Искам да съм като тях!”, познати от хепънинга, посветен на професионалния празник на служителите в МВР – 5-ти юли.

Деца
Деца в полицията

За утре е предвидена втора част на обучението по пътна безопасност, в която ще се включат учениците от трети и четвърти клас от училище „Любен Каравелов” – Несебър. Целта на заниманието е развиване на защитни механизми спрямо опасностите в пътна среда, умения за безопасно поведение на пътя, дисциплинираност и максимално внимание при пресичане на пътното платно.

Материалът 150 деца в Несебър се обучаваха по пътна безопасност е публикуван за пръв път на Новини от Бургас.

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!