BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

170 атлети ще се включат в нощното бягане „Бургас свети“

170 атлети от цялата страна ще се включат в инициативата „Бургас свети“ тази събота, 30 октомври, от 20.00 часа. Стартът и финалът на интересното събитие са пред сградата на Общината.

Организаторът на събитието Константин Константинов и зам.-кметът по строителство към Община Бургас Чанка Коралска уточниха последните детайли във връзка с трасето и безопасността на участниците. На срещата присъстваха представители на общинските звена „Синя зона“ и „Пътна безопасност“, КАТ, “Бургасбус” и Областната дирекция на МВР.

Бягането ще се реализира по главните пътни артерии на Бургас, които са с ново и модерно улично осветление.

Участниците ще имат възможност да се уверят, че „Бургас свети“ в обиколка с дължина 2,5 км, преминаваща по следния маршрут: Община Бургас – ул. „Александровска“ – бул. „Сан Стефано“ – ул. „Христо Ботев“ – ул. „Фердинандова“ – Община Бургас.

Участието в събитието е напълно безплатно, а в предварителна регистрация на сайта на „Бургас Рън“ са се записали 170 бегачи. Всеки един от участниците ще получи стартов номер. Стартов номер не се гарантира за участниците, които се записват на място.

Линк за регистрация: https://burgasrun.bg/registrationburgaslights.

Всички участници в нощното бягане ще получат подаръци от Община Бургас и ще бъдат включени в томбола с награди от партньорите на събитието.

Спортното събитие ще протече при спазване на всички противоепидемични мерки.

Програмата по часове е следната:

19:15 – 19:50 – Регистрация и раздаване на стартови номера пред сградата на Община Бургас
19:50 – Загрявка с Димо Бенев от СК “Фар”
20:00 – Старт на бягането
20:40 – Награждаване на призьорите
20:50 – Раздаване на награди и томбола
21:15 – Закриване

Нощно бягане “Бургас свети” се реализира с подкрепата на Top Print, Doppelherz Bulgaria, СК “Фар” и 5kmrun. Медиен партньор е: радио PowerFm.

Събитието се реализира по проект „Модернизация на системата за уличното осветление на 22 зони, включващи главните пътни артерии на град Бургас“, ДБФП № BGENERGY-2.001-0072-002., който се осъществява с финансовата подкрепа на Програма „Възобновяема енергия, енергийна ефективност, енергийна сигурност” по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство (ФМ на ЕИП)“.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!