BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

22 партии и 7 коалиции ще търсят място в новия парламент

22 партии и 7 коалиции се регистрираха за участие във вторите за годината предсрочни парламентарни избори, сочат данните на ЦИК. Вчера в 17 часа изтече срокът за регистрация. Все още не е ясно обаче дали всички ще се включат в надпреварата за 47-ия парламент, тъй като проверката на Централната избирателна комисия за редовността на документите не е приключила.

Срокът за подаване на документи за президентския вот продължава до 12 октомври. На 14 ноември ще гласуваме и за парламент, и за президент. Парламентарният вот е трети поред за годината. През април се проведоха редовните парламентарни избори, но политическите сили не успяха да се споразумеят и да се излъчи правителство.

Така се стигна до предсрочни избори през юли. 46-то Народно събрание беше разпуснато след като партиите пак не успяха да се обединят, за да имаме действащ кабинет. За това в деня на президентския вот ще трябва отново да избираме и народни представители.

Източник: gramofona.com

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!