BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

400 карнобатлии се ваксинираха през първите дни от масовата имунизация

Паралелно се прави и реимунизацията на втора група – педагогически и непедагогически персонал

Близо 400 граждани са се ваксинирали в МБАЛ – Карнобат през първите четири дни от старта на масовата ваксинация срещу COVID-19. Тя стартира в началото на седмицата, прави се без предварително записване. МБАЛ – Карнобат  осигури „зелен коридор“ за ваксинация срещу COVID-19.

Главната сестра на болницата Христина Георгиева сподели, че през кабинета са преминали средно по 100 човека на ден. Хората са на различна възраст, сред тях има и граждани от други общини от областта, както и чужденци.

Доставката на ваксината през първите дни е регулярна. Паралелно се прави и реимунизацията на втора група – педагогически и непедагогически персонал.

От четвъртък започна и имунизацията на членовете на избирателните комисии.Прави впечатление, че се ваксинират много млади хора. Организирано се ваксинират и служители от фирми и предприятия. В кабинета в Карнобат се е ваксинирал и един от мениджърите на „Астра Зенека“ България, който е родом от града. Той е пристигнал в кабинета, задно с членовете на своето семейство, за да си поставят ваксината.

В кабинета всеки, който иска да бъде ваксиниран, може да го направи от 9:30ч. до 16:30ч. При наличие на ваксина кабинетът има готовност да работи и през почивните дни. Ваксинациите се осъществяват в кабинет №1, който се намира на първия етаж.

При имунизация срещу COVID-19 желаещите граждани  трябва да носят лична карта. На място се извършва преглед, преди да бъде поставена имунизацията и се попълва на място  бланка за информирано съгласие.

Източник и снимка: https://karnobat-voice.com/

Източник: gramofona.com

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!