BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Covid карантината пада от 14 на 10 дни

Карантината у нас ще бъде намалена на 10 дни. Това обяви от Брюксел премиерът Бойко Борисов. Той коментира новата вълна на коронавирус в Европа и уточни, че тенденцията от ръст на новозаразени не е само в България.

Всичко е функция на това доколко спазваме мерките и доколко позволяваме на вируса лесно да се предава от човек на човек. Затова апелирам за дистанция, дезинфекция и носене на маски“, заяви Борисов. Според него мерките, които в момента се взимат в страната са достатъчни.

В България имаме добре разписани правила от Министерството на здравеопазването и, ако всички ги спазваме, няма да се налага въвеждането на нови“, категоричен е премиерът. Той уточни, че на този етап не се предвижда и затваряне на училищата.

„Убеден съм, че децата трябва да ходят на училище. Благодаря на учителите, които ежедневно, отговорно и с грижа дават знания на децата в класните стаи“, допълни министър-председателят и уточни, че държавата е осигурила необходимия брой тестове, за да може лекарите да вършат своята работа.

Източник: gramofona.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!