BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Борисов се срещна с новия руски посланик

Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с посланика на Руската федерация Елеонора Митрофанова по повод началото на мандата й в София, съобщиха от правителствения пресцентър.

В рамките на разговора им в Министерския съвет бяха обсъдени двустранните отношения и наличието на желание и от двете страни те да бъдат задълбочавани в дух на добронамереност и прагматичност.

Премиерът Борисов изтъкна, че  България държи да има открит и взаимноизгоден диалог с Руската федерация, при който страната ни се води от националните си интереси и евроатлантически приоритети.

Българският министър-председател пожела на посланик Митрофанова успешен мандат в България и посочи сериозния потенциал за сътрудничество в сферата на икономиката и търговията.

По думите му България и Руската федерация могат да развиват успешно партньорство в редица области като например културата, туризма и селското стопанство.

Срещата идва на фона на поредния шпионски скандал и арести в България. Страната ни отзова и руски дипломати след задържането на група, за която има подозрения, че е предавала квалифицирана информация на руската страна.

Източник: gramofona.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!