BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

AstraZeneca обяви обновени резултати от тестовете за ваксината си срещу ковид

AstraZeneca съобщи, че ваксината ѝ срещу COVID-19 е 76% ефикасна за предотвратяване на симптоматични заболявания. Компанията цитира нов анализ на осъвременени резултати от свое голямо изпитване в САЩ, предаде Ройтерс.

Тази седмица американски здравни служители публично упрекнаха фармацевтичната компания, че използва „остаряла информация“, когато изчислява на 79 на сто ефикасността на ваксината си.

AstraZeneca отново заяви, че разработеният заедно с Оксфорския университет препарат е 100% ефективен срещу тежки или критични форми на болестта. Тя също така каза, че ваксината показва 85% ефикасност при хора на и над 65-годишна възраст.

Най-новите данни от изпитвания, които още не са оценени от независими изследователи или регулатори, са базирани на 190 инфекции и 32 449 участници в тестовете в САЩ, Чили и Перу. Предишните междинни данни бяха въз основа на 141 инфекции, регистрирани до 17 февруари.

Ефикасността на ваксините на Pfizer/BioNTech и Moderna са около 95%. Но препаратът на AstraZeneca е много важен за ограничаване на заразата по света не само заради ограничените доставки на ваксини, но и защото е по-лесен и евтин за транспортиране от другите. Ваксината на е получила пазарен достъп или разрешение за използване в над 70 страни.

Източник: DarikNews

Източник: gramofona.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!