BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

BLUE AIR стартира първото по рода си директно обслужване от Клуж Напока до Бургас на 20 юни

Blue Air свързва Трансилвания с една от най-търсените дестинации на Черно море, добавяйки директни полети от Клуж Напока до Бургас.

Стартирането на маршрута Клуж Напока – Бургас е премиера за местния пазар, като това е първата услуга, която свързва Трансилвания с най-доброто от българската Ривиера. Полетите вече са налични за резервация, като цените започват от 29,99 евро в едната посока и включват една безплатна промяна на датите на пътуване.

Blue Air ще извършва 2 седмични услуги между Клуж Напока и Бургас, съгласно следния график:

• сряда и неделя

CLJ 05:00 – BOJ 06:10

BOJ 06:55 – CLJ 08:00

* местно време

„Радваме се да разширим офертата си с този изключително търсен маршрут от Клуж. Бургас е стратегически пазар за Blue Air от Трансилвания и стартирането на първата ни по въздух ниско-тарифна услуга до Бургас е важна стъпка от нашата стратегия да станем най-предпочитаната авиокомпания за нашите клиенти. Също така, проучваме възможността да въведем услуга между основната ни база в Букурещ до Бургас, за да предложим бърза и достъпна опция за пътуване между тези два важни града в региона и да свържем Бургас с цялата мрежа на Blue Air от Букурещ.“ каза Красимир Танев, Главен търговски директор на Blue Air.

Д-р Франк Кванте, Главен изпълнителен директор на Фрапорт България: „Новината за предстоящото откриване на първата въздушна връзка между Румъния и летище Бургас наистина е вълнуваща. Маршрутът Клуж Напока – Бургас ще бъде първата румънска дестинация, обслужвана на летище Бургас и това е новаторско. Считаме това начало, като голямо постижение и сме уверени, че ще се радва на огромен успех, защото има очевидна взаимна привързаност между туристите от Румъния и черноморското крайбрежие.“

Димитър Николов, Кмет на Община Бургас: „По време на срещата ни в Бургас, Главният търговски директор представи плановете на Blue Air за установяване на устойчиво и дългосрочно присъствие в Бургас. Директното обслужване между Клуж Напока и Бургас е първата стъпка от тази амбициозна програма. Както обещах, община Бургас ще стартира маркетингова кампания в Трансилвания, за да представи потенциала на Бургас и да привлече повече туристи. „

За Blue Air

Blue Air е най-голямата румънска авиокомпания по брой превозени пътници, с бизнес модел Ultra-Low-Cost (ULC) и с подход, насочен към нуждите на пътниците.

С екип от над 1000 авиационни ентусиасти, Blue Air се слави с безупречен рекорд за безопасност на полетите. Компанията експлоатира самолети Boeing 737. За своите 16 години експлоатация Blue Air е превозила повече от 32 милиона пътници и е прелетяла над 340 милиона километра. Компанията е сертифицирана от IATA за оперативен одит на безопасността (IOSA) от Международната асоциация за въздушен транспорт (IATA) за изключителни експлоатационни стандарти и е пълноправен член на IATA. 

Източник: gramofona.com

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!