BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Chrome и Mozilla Firefox са най-уязвимите браузъри през 2022г.! Opera – без нито един пропуск в сигурността

Google разработват най-популярния браузър, който е важна част от екосистемата им от приложения и услуги. Chrome се използва масово от мобилните устройства, но има внушителен дял и сред десктопите. Това не е случайно, тъй като винаги се е отличавал с впечатляваща бързина, лесен за използване интерфейс и множество функционалности. 

Eксперти по сигурността на Аtlas проведоха любопитно проучване сред уеб браузърите, които се използват най-често от потребителите. Резултатите са изненадващи, тъй като показват, че Google Chrome е най-уязвимия браузър за настоящата година. Конкретните данни показват, че са открити повече от 303 пропуски в сигурността на Chrome от януари досега. 

Трябва да отбележим също, че Google Chrome e единственият браузър с регистрирана нова узявимост през октомври. Втората позиция в списъка е за Mozilla Firefox, който е обект на 117 недостатъка в сигурността от началото на 2022г. Новият браузър на Microsoft е поставен на трето място, тъй като генерира 103 уязвимости, съобщава GizChina, цитиран от digital.bg.

Аpple продължават да се грижат ефективно за сигурността на Safari, който отчита едва 26 пропуска в сигурността през 2022г. Тестовете на Atlas също така разкриват, че Оpera отново изпреварва конкурентните браузъри по този показател. Специалистите не откриват нито една уязвимост за Opera, която да крие рискове за потребителите през настоящата година.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!