BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Pfizer и Biontech тестват трета доза от ваксината си срещу новите щамове

В момента имунизацията с препарата, получил най-рано одобрение в ЕС, е с две дози

Фармацевтичните компании Pfizer и BioNTech са започнали изпитания на трета доза от тяхната коронавирусна ваксина, за да проверят нейната ефективност и безопасност срещу новите щамове на вируса.

В момента имунизацията с препарата, получил най-рано одобрение в ЕС, е с две дози. Ефективността й е към 94%, а изследване в Израел установи, че имунизираните с ваксината на Pfizer/BionTecH не заразяват с вируса в близо 90% от случаите.

„Pfizer и BioNTech обявиха днес, че са започнали да оценяват безопасността и имуногенността на третата доза ваксина COVID-19 BNT162b2, за да определят ефекта на засилване на имунитета, причинен от вече циркулиращи и потенциално нови варианти на SARS-CoV-2“, бе съобщено в уебсайта на Pfizer.

В тестовете ще участват най-малко 144 души в две възрастови групи – от 18 до 55 години и от 65 до 85 години.

Отбелязва се, че новото проучване ще помогне за изучаване на ефектите от ваксината в борбата срещу новите мутации на COVID-19.

Източник: Дарик

Източник: gramofona.com

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!