BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Tри жертви и тежко пострадал при взрива на газопровод в Русия

Трима души са загинали, а един е ранен вследствие на взрива, който избухна по трасето на газопровода Уренгой-Помари-Ужгород, свързващ Русия и Украйна, на територията на руската република Чувашия. Това съобщи ръководителят на републиката Олег Николаев. По думите му, всички са били работници.

„По предварителни данни там са работили четирима души. За съжаление трима от тях са загинали при възпламеняването на газа. Един човек, шофьор, е оцелял и се намира в шоково състояние“, каза Николаев в ефира по телевизия „Россия 24“.

Според него става въпрос за служители на „Газпром Трансгаз Нижни Новгород“, който обслужва газопровода. „Това е магистрален газопровод. Територията на Чувашката република не се снабдява с газ оттам, това е транзитен газ, който, разбира се, осигурява изпомпването към европейските страни“, каза Николаев.

От „Газпром Трансгаз Нижни Новгород“ все още не са коментирали случилото се.

Според Николаев, все още не може да се каже кога е бъде възобновена нормалната работа на газопровода. „Засега това не е известно“, коментира той.

Както съобщи Държавният комитет за гражданска отбрана и извънредни ситуации на републиката в своя телеграм канал, в 13:42 е получено съобщение, че във Върнарския район между село Калинино и село Ямбахтино е повреден газопровод. Наблюдавано е факелно изгаряне, което след това е потушено. Около 13:50 часа подаването към участъка е блокирано. Според Главната дирекция на Министерството на извънредните ситуации в региона, пробивът е станал по време на планов ремонт.

Източник: Труд 

Източник: gramofona.com

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!