BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

VI-та областна олимпиада по информатика за Бургас и региона ще се проведе онлайн

Участието е безплатно

На 27.03.2021 г. от 9:00 ч. ще се проведе VI-тата областна олимпиада по информатика. Поради епидемичната обстановка в страната тази година за първи път тя ще бъде проведена онлайн. Реномираният конкурсен форум се организира за шеста година по иницатива на Фондация „Шанс за децата и природата на България“ и се осъществява със съдействието на Център за млади таланти и направление „Информатика и компютърни науки“ към Центъра по информатика и технически науки на БСУ.

Организаторите имат удоволствието да съобщят, че тази година партньор на събитието ще бъде и Профилирана природоматематическа гимназия „Акад. Никола Обрешков“.

„С утвърждаването на олимпиадата целим да стимулираме интереса на младите хора в Бургас и региона към информатиката и новите технологии, да откроим тяхното значение в съвременното образование и да обединим усилията на училища, учебни центрове, висши учебни заведения и институции, занимаващи се с изпреварващо развитие и усъвършенстване на млади таланти.

Друга важна задача е да направим подбор и приобщаване на даровити деца към извънучилищни форми за надграждаща училищното обучение подготовка в сферата. Благодарим сърдечно и на нашите съмишленици и партньори – БСУ и Природоматематическа гимназия, за готовността да се включат в организацията и провеждането на олимпиадата.”, коментира събитието Лилиана Славова, председател на Фондация „Шанс за децата и природата на България“.

Ученици от три възрастови групи: 4 – 6 клас; 7 – 9 клас и 10 – 12 клас от различни средни и основни училища от града и региона ще премерят сили и умения и ще покажат своите знания в сферата на IT технологиите – един от най-динамичните и бързо развиващи се сектори.

Участието е безплатно, а организаторите канят всички деца и младежи от 4-ти до 12-ти клас от Бургас и региона с интереси в тази област да се включат в събитието. Записвания за участие се приемат до 23.03.2021 г. по електронен път на: www.forbgkids.org

Източник: gramofona.com

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!