BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

WizzAir открива база в Бургас. Кметът Николов: Важна стъпка за туризма, създадат се и нови работни места

Wizz Air обяви днес нова сезонна база в Бургас. Авиокомпанията ще базира 1 самолет Airbus A320 на летището в Бургас между 10 юни и 12 септември 2021 г.

Заедно със създаването на третата си база у нас на онлайн пресконференция днес Wizz Air съобщи, че ще стартира седем нови маршрута до седем държави от морския град от юни 2021 г.

Местата по тях са вече в продажба и могат да бъдат резервирани на wizzair.com или в мобилното приложение на авиокомпанията на цени от само 48.99 лв.

Самолетът Airbus A320, който Wizz Air ще базира на Летище Бургас, ще поддържа експлоатацията на седем нови маршрута до Дортмунд, Айндховен, Киев, Ливърпул, Познан, Тел Авив и Турку с общо 200 000 места в продажба от Бургас през 2021 г.

Непрекъснато растящата мрежа на Wizz Air ще подкрепи българската икономика, като допринесе ефективно за развитието на местния туризъм чрез свързването на Бургас с тези дестинации и осигуряването на изгодни възможности за пътници от цяла Европа да летят директно до морския бряг на България.

Кметът на Бургас Димитър Николов определи новата база като важна стъпка, за туристическия бранш, в момент, в който e най-засегнат от пандемията. Ето какво написа още той в социални мрежи:

Wizz Air обяви днес нова сезонна база в Бургас! Авиокомпанията ще базира самолет Airbus A320 на летището в Бургас между 10 юни и 12 септември 2021 г. Заедно със създаването на база, Wizz Air ще стартира седем нови маршрута до седем държави от Бургас от юни 2021 г. Местата по тях са вече в продажба.

С отварянето на новата база, от юни до септември 2021г., Wizz air планира 17 нови полета на седмица до 7 нови дестинации.
Това е изключително важна стъпка, за туристическия бранш, в момент, в който e най-засегнат от пандемията.

Разкриването на базата ще създаде и нови работни места в Бургас. Искрено се надявам през тази година да се случат и целогодишните маршрути, които обсъждаме с Фрапорт и Wizz Air няколко години.

За лято 2021г., е планирано обслужване на 14 дестинации и 39 полета на седмица от Летище Бургас!

Материалът WizzAir открива база в Бургас. Кметът Николов: Важна стъпка за туризма, създадат се и нови работни места

е публикуван за пръв път на Новини от Бургас.

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!