BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Атрактивни предизвикателства за колоездачите в спортния календар на Вело Царево

Спортният календар на Вело Царево за 2021 е готов и в него отново има предизвикателства за любителите и на планинското, и на шосейното колоездене, похвалиха се от клуба.

Първото предизвикателство е след месец когато ще се проведе „Предизвикай Странджа“. Състезанието започва на 18 април, а маршрутът от 43 км. в пресечен терен ще постави на изпитание издръжливостта и подготовката на участниците.

На 8 май започва състезанието по шососейно колоездене за Купа Царево, индивидуално по часовник и критериум. Критерумът ще е най-интересната и предизвикателна част от събитието. Трасето е изключително интересно и ще бъде в кв. Василико, разкриха от Вело Царево. Картотекираните състезатели ще имат възможност да трупат точки за ранглистата.

Второто традиционно състезание по планинско колоездене, което организира клубът е „Огнените пътеки на Странджа“. То се провежда през септември и е ден след Рибния фест в Царево. За тази година определената дата е 6 септември. Организаторите са разработили маршрут с дължина 61 км., а състезателите ще имат възможност не само да изпробват предела на силите си, но и да се насладят на красивата Странджа.

В деня на Рибния фест пък ще се проведе превърналото се в традиция велошествие от Царево до Лозенец и обратно. Шествието няма състезателен характер. Тук основната цел е забавлението, доброто настроение и положителните емоции.

И тази година градът ще е домакин на държавния отборен и личен шампионат. Той ще се проведе в категорията XCC – това е обиколка до 1 км. в пресечен терен. В държавния шампионат могат да се включат както картотекирани състезатели, така и любители.

Вело Царево ще се включи и в серия от състезания, които организират други клубове в страната. За малките колоездачи пък е Царевската лига. Тя отново ще е в три етапа – за сръчност и ловкост, за скорост и мини XCC. При хубаво време ще се организират и ежеседмични велопоходи и разходки, които отново са насочени към най-малките.

И през 2021 година ще продължи съвместната работа на Вело Царево с фондация „Евелин Дуков“. В момента се подготвя съвместна благотворителна акция по колоездене с маратонски характер. Чрез нея ще се събират средства за дейността на фондацията, чиито усилия са насочени към пътната безопасност.

Източник: gramofona.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!