BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Бизнесът в Бургас подготвя мерки за справяне с кризата

Бизнесът в Бургас подготвя свой план с конкретни мерки за справяне с кризата, възникнала от пандемията с коронавирус. Мерките са обсъждани и коментирани от представителите на различни браншове в малкия и среден бизнес.

„Разделили сме предложенията си на две. Едните ще отправим към държавата, защото за тях ще са необходими законодателни промени. Другите ще представим пред кризисния щаб в Бургас, защото са в компетенциите и възможностите на местната администрация”, обясни за Gramofona.com Николай Димитров от Асоциацията за защита на дребния бизнес.

Ресторантьори, сладкари, търговци и занаятчии ще искат различни облекчения, за да запазят работата си, която в момента е застрашена.

„Видяхме предложенията на общинските съветници от ГЕРБ. Определено са добри, но има още какво да се направи, за да се облекчи нашата работа”, коментира Димитров. Той и колегите му ще настояват техните предложения да влязат като извънредна точка в дневния ред на предстоящата сесия на Общинския съвет.

От Община Бургас съобщиха, че започват да анализират предложенията за икономически мерки, за да се изработи общ пакет, с различни етапи на въвеждане, в зависимост от продължителността на кризата.

Източник: gramofona.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!